Serek homogenizowany

Serek homogenizowany
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: drNowak
Serek homogenizowany jest bardzo prosty w wykonaniu. Wystarczy twaróg (zapraszam do mojego przepisu „Twaróg domowy (z mleka mikrofiltrowanego ze sklepu)”), śmietanka i sól. Stanowi zarówno świetny dodatek do kanapek jak i bazę pod pasty czy serki smakowe.

Składniki

  • Twaróg (100-200g)
  • Śmietanka (ok. 50ml)
  • Sól
  • Pieprz (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. 1. Ser pokruszyć
    2. Dodać śmietankę i sól
    3. Rozdrobnić blenderem

  2. 4. Przełożyć do miseczki i smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

kucharka-amatorka 24 kwietnia 2019
Mam pytanie: ile procent ma mieć śmietana?
drNowak 25 kwietnia 2019
To nie ma znaczenia. Oczywiście najbardziej smaczny będzie na kremówce, ale ja używam 12%.
Maljoaata01 27 kwietnia 2019
Mieszkam w Kanadzie, gdzie nie egzystuje nic w stylu serka homogenizowanego. Chcialabym wiedziec o jakiej smietance... Czytaj całość »
Mieszkam w Kanadzie, gdzie nie egzystuje nic w stylu serka homogenizowanego. Chcialabym wiedziec o jakiej smietance jest mowa w przepisie? Kwasnej, czy slodkiej, ilo procentowej? Bede wdzieczna za informacje.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Twaróg (100-200g)
  • Śmietanka (ok. 50ml)
  • Sól
  • Pieprz (opcjonalnie)
Składniki