Schab wędzony pod stołem

Schab wędzony pod stołem
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: pytys
Bardzo smaczne i banalne w wykonaniu

Składniki

Przygotowanie

  1. Schab umyć. Powycinać cały tłuszczyk. Osuszyć. Włożyć do miski. Zasypać obficie cukrem z wszystkich stron. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.

  2. Wyciągnąć z miski. Umyć ją i wysuszyć. To samo zrobić ze schabem. (dokładnie osuszyć).
    Włożyć do miski i zasypać obficie solą z każdej strony. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.

  3. Schab wyciągnąć z miski i dokładnie umyć oraz osuszyć. Zasypać czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi. Uciąć kawałek rajstop ( tak żeby zmieścił się w nich schab).
    Zawiązać po obu stronach węzełek.
    Powiesić pod stołem.
    Po 4 dniach wyciągnąć z rajstop.


    (Schab ma wisieć przez te 4 dni pod stołem - mój akurat wisiał na szafce u góry bo mam psa :).....)
    Najlepiej smakuje gdy jest pokrojony w cieniutkie plasterki.\


    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (7)

GREGORHSPEED 26 października 2015
Normalnie CUDO <3
etui 26 października 2015
Może być jakieś inne mięcho?
Krzysztof-Majchrzak 26 października 2015
sam go robie pychota ostatnio nawet lekko podwędziłem palce lizac można tez zrobić poledwice
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki