Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest delikatna i smaczna.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 62
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 40
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 62
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 40
Składniki
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i odstawić. Pieczarki drobno posiekać, zaś jabłko, gruszkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z pokrojonym jabłkiem, gruszką i pieczarkami. Dwa jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać do sałatki. Resztę jajek pokroić w ósemki i pozostawić do dekoracji. Gotową sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek(trochę zostawić do dekoracji). Dodać majonez(ilość według uznania) dokładnie wymieszać, przełożyć do salaterki, górę obłożyć jajkami pokrojonymi w ósemki i ozdobić papryczkami. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień z wędliną i pieczywem. SMACZNEGO..