Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam sałatkę na drugie śniadanie np. do pracy. Łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ryż ugotować też wg przepisu na opakowaniu. Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut, a następnie odcedzić. Papryki pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekać dymkę ze szczypiorem. Do salaterki przełożyć ugotowany i wystudzony ryż. Do ryżu dodać groszek, pokrojone papryki, posiekaną dymkę i natkę pietruszki. Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać do ryżu i wymieszać. Na wierzchu sałatki ułożyć ugotowane brokuły i obrane ze skorupek, pokrojone na ćwiartki jajka. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Smacznego.