Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja do przygotowania mojej ryżanki postanowiłam użyć mleka ryżowe, które delikatnie podbiło smak płatków, a dla kontrastu kolorystyczne dodałam ziarna maku. Na wierz wylałam mus mango – tak dla osłody. Efekt? Zobaczcie sami!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6439
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 137
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6439
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 137
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 801
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy płatki ryżowe i mieszamy. Musimy uważać aby ryżanka się nie przypaliła, ponieważ płatki dość szybko wchłaniają mleko. W razie potrzeby dolewamy kolejne porcje. Płatki gotujemy przez około 5 minut. Do gotowych płatków dodajemy mak i mieszamy.
Do blendera przekładamy cząstki mango i miksujemy na gładki mus.
Ryżankę podajemy na ciepło polana musem mango.