Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami

Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami

Składniki

  • 200 g ryżu, ugotowanego
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 słodkie jabłka
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • płatki migdałów do podania

Przygotowanie

  1. Jabłka pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z ugotowanym ryżem, dodać cynamon, rodzynki. Całość zalać śmietanką i przełożyć do naczynia do zapiekania.

  2. Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 160 stopni.

  3. Do rozgrzanego urządzenia włożyć naczynie z ryżem i jabłkami. Ustawić czas na 10 minut, wsunąć kosz i kontynuować zapiekanie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.

  4. Podawać na ciepło posypany płatkami migdałowymi.

Składniki
  • 200 g ryżu, ugotowanego
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 słodkie jabłka
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • płatki migdałów do podania
Składniki