Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
Pyszne, trochę zapomniane danie

Składniki

  • ryż 1/2 szkl
  • mleko 1 szkl
  • jabłko 2 szt
  • cukier brążowy
  • cynamon
  • sok z cytryny
  • cukier waniliowy, sól

Przygotowanie

  1. 1. zagotować mleko ze szczyptą soli, wsypać ryż gotować do miękkości, w miarę potrzeby dolać odrobinę wody (ryż musi być w miarę suchy,
    2. jabłka obrać, pokroić w kostkę, na patelnię wlać łyżkę wody, dodać jabłka, chwilę smażyć aż jabłka zmiękną, dodać cukier i cynamon oraz do smaku sok cytrynowy, podgrzewać aż składniki się połączą,
    3. na talerzu ułożyć porcje ryżu, dodać jabłka,




    smacznego

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 17 lutego 2018
Moje smaki:)
Nevermore 17 lutego 2018
No niestety, to fakt, że trochę zapomniany, ale nie przez nas ;)
Robimy zawsze wg przepisu babci ( ach, te babcie... Czytaj całość »
No niestety, to fakt, że trochę zapomniany, ale nie przez nas ;)
Robimy zawsze wg przepisu babci ( ach, te babcie ) i ryż z jabłkami zapiekamy w formie 36x24, nakładają warstwy naprzemiennie, jabłka oczywiście w plasterkach :)

Pyszne jedzonko :D
asia67 18 lutego 2018
:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ryż 1/2 szkl
  • mleko 1 szkl
  • jabłko 2 szt
  • cukier brążowy
  • cynamon
  • sok z cytryny
  • cukier waniliowy, sól
Składniki