1. zagotować mleko ze szczyptą soli, wsypać ryż gotować do miękkości, w miarę potrzeby dolać odrobinę wody (ryż musi być w miarę suchy,
2. jabłka obrać, pokroić w kostkę, na patelnię wlać łyżkę wody, dodać jabłka, chwilę smażyć aż jabłka zmiękną, dodać cukier i cynamon oraz do smaku sok cytrynowy, podgrzewać aż składniki się połączą,
3. na talerzu ułożyć porcje ryżu, dodać jabłka,
smacznego
Komentarze do przepisu (4)
Robimy zawsze wg przepisu babci ( ach, te babcie... Czytaj całość »
Robimy zawsze wg przepisu babci ( ach, te babcie ) i ryż z jabłkami zapiekamy w formie 36x24, nakładają warstwy naprzemiennie, jabłka oczywiście w plasterkach :)
Pyszne jedzonko :D
*Przejdziesz do wersji klasycznej