Ruloniki z szynki konserwowej - wiosenne śniadanie mocy cz. II

Ruloniki z szynki konserwowej - wiosenne śniadanie mocy cz. II
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: kszczepa
wiosna na talerzu - na dobry początek dnia

Składniki

  • Szynka konserwowa 4plastry
  • Ser gouda 4 plastry jak najcieńsze
  • Jajka 2 szt.
  • Ogórek świeży 1 szt
  • Sos chrzanowy:
  • majonez 1 łyżka
  • chrzan tarty 1-2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • sól
  • Pieprz czarny

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy i kroimy na ćwiartki

  2. Robimy sos chrzanowy - majonez, chrzan, sok z cytryny, sól i pieprz mieszamy w miseczce,

  3. Na plaster szynki kładziemy ser, pokrojonego w cienkie plastry ogórka - najlepiej ogórka pokroić obieraczką do warzyw-
    łyżeczkę sosu chrzanowego rozsmarowujemy.
    Kładziemy 2 ćwiartki jajka i zawijamy w zgrabny rulonik.

    Podajemy polane sosem chrzanowym w towarzystwie świeżych warzyw

  4. Smacznego :)

Składniki
  • Szynka konserwowa 4plastry
  • Ser gouda 4 plastry jak najcieńsze
  • Jajka 2 szt.
  • Ogórek świeży 1 szt
  • Sos chrzanowy:
  • majonez 1 łyżka
  • chrzan tarty 1-2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • sól
  • Pieprz czarny
Składniki