Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszne rożki drożdżowe, mogą zastąpić Wam drugie śniadanie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
1. Wszystkie składniki na rozczyn rozrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
2. Mąkę wsypujemy do miski. 3. Gdy rozczyn już się podniósł, wlewamy do mąki.
4. Dodajemy olej, sól, mleko i wyrabiamy. 5. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
6. W tym czasie robimy farsz: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8. Następnie pokrojone papryki. 9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
10. Ogórka kroimy kostkę i łączymy z grzybami, chwilę prużymy.
11. Ciasto wałkujemy i dowolnie kroimy, w zależności jaki kształt chcemy uzyskać.
12. Smarujemy ketchupem.
13. Nakładamy farsz.
14. Posypujemy serem startym na dużych oczkach.
15. Składamy zlepiając brzegi ciasta.
16. Pieczemy 30 minut w 180 °C 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.