Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z jabłkami to pyszne śniadanie lub kolacja. Można je zabrać na wycieczkę, do pracy lub szkoły.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 334
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 334
Składniki
Drożdże pokruszyć, rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, dodać żółtka, śmietanę, wymieszać. Mąkę posiekać z margaryną, dodać sól, śmietanę z drożdżami, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki.
Następnie podzielić ciasto na 3 części. Każdą część rozwałkować na kształt koła, pokroić na osiem trójkątów.
Położyć po ćwiartce jabłka, prószyć cynamonem i cukrem waniliowym, zwijać rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształem.
Piec w temp 190 stopni około 20-25 minut.