Rice Bowl na słodko

Rice Bowl na słodko
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Świetne letnie śniadanie - płatki ryżowe z cynamonem, podane z owocami. Sycące, kolorowe i pyszne.

Składniki

  • Płatki ryżowe - 120g
  • Mleko - 300ml
  • Cukier - 1 łyżka
  • Cynamon - 1/2 łyżeczki
  • Dowolne owoce, u mnie:
  • banan, brzoskwinia, jabłko, truskawki, porzeczki
  • agrest, winogrona
  • Mięta do dekoracji

Przygotowanie

  1. Na 2 porcje.

    Mleko mieszamy z cukrem i cynamonem i wstawiamy na kuchenkę. Kiedy zacznie się gotować dodajemy płatki i zmniejszamy ogień. Płatki gotujemy na miękko (najlepiej mieszać co jakiś czas i w razie potrzeby dolać mleka lub wody).

    Owoce kroimy (większe owoce ładnie się prezentują w cienkich plastrach).

    Do misek wykładamy płatki ryżowe i układamy na nich owoce.

    Przed podaniem dekorujemy miętą.

Komentarze do przepisu (1)

konhambos 06 lipca
alez apetyczne sniadanko! Uwielbiam w kazdej wersji.
Składniki
  • Płatki ryżowe - 120g
  • Mleko - 300ml
  • Cukier - 1 łyżka
  • Cynamon - 1/2 łyżeczki
  • Dowolne owoce, u mnie:
  • banan, brzoskwinia, jabłko, truskawki, porzeczki
  • agrest, winogrona
  • Mięta do dekoracji
Składniki