Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie w wykonaniu racuszki.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Składniki
Wykonanie: Płatki wymieszać w ½ szklance mleka a resztę mleka zagotować i dodać płatki z odrobiną soli do smaku. Po lekkim przestudzeniu, dodać żółtka, masło, serek i cukier. Wymieszać dokładnie składniki, dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Lekko zamieszać i kłaść łyżką placki na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z bitą śmietaną lub sokiem owocowym.