Racuszki z mąką kokosową

Racuszki z mąką kokosową
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Dzisiaj podrzucam Wam przepis na racuszki z dodatkiem mąki kokosowej i żurawiny. Smakują obłędnie. Są puszyste, lekkie, słodkie i z lekką nutą kokosa.

Składniki

  • 400 ml kefiru naturalnego
  • 2 jajka
  • maka pszenna
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125g mąki kokosowej (zmielonych wiórków kokosowych)
  • garść suszonej żurawiny
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka i mieszamy. Do masy dodajemy mąkę kokosową i mieszamy. Masa powinna być konsystencji gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt mało kleista dodaj zwykłej mąki. Dodajemy proszek i żurawinę. Dokładnie mieszamy.

  2. Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej racuchy. Po upieczeniu na złoty kolor odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu. Podajemy z ulubionymi owocami.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 24 stycznia 2018
Kokosowe i w dodatku z moją kochaną żurawiną...ale mi apetytu narobiłaś:)
zyciezesmakiem 24 stycznia 2018
Tak jak Ty mnie ta pastą z awokado i cieciorki :)
Składniki
  • 400 ml kefiru naturalnego
  • 2 jajka
  • maka pszenna
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125g mąki kokosowej (zmielonych wiórków kokosowych)
  • garść suszonej żurawiny
  • olej do smażenia
Składniki