Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Goblinek
Słodko-kwaskowe. Ten smak wszyscy znają z wakacji u babci.

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 4 szklanki mąki
  • 40 g drożdży
  • 3 jajka
  • łyżeczka soli i cukru
  • 4 jabłka
  • łyżka masła
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Ciepłe mleko, mąkę i drożdże wymieszać i odstawić, aby ciasto urosło, po czym ubić łopatką, dodać łyżeczkę soli, cukru, łyżkę masła i całe jajka. Bezpośrednio przed smażeniem włożyć do ciasta obrane i pokrojone w plasterki jabłka. Usmażyć na gorącym tłuszczu.

Komentarze do przepisu (3)

martucha3 15 września 2010
Robię podobne dodaję jeszcze cynamon ale te napewno też są pyszne
Graziak123 20 stycznia 2011
Musi być pycha
karolciaa 11 lutego 2011
Mniam...smaki dzieciństwa...
Składniki
  • 2 szklanki mleka
  • 4 szklanki mąki
  • 40 g drożdży
  • 3 jajka
  • łyżeczka soli i cukru
  • 4 jabłka
  • łyżka masła
  • tłuszcz do smażenia
Składniki