Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie dla dzieci.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 302
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 171
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3009
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2830
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 302
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 171
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3009
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2830
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować w dwóch szklankach wody i ostudzić. Do mąki wsypać proszek do pieczenia, wbić jajka, wlać śmietanę, posolić do smaku i wymieszać z ryżem. Kłaść łyżką ciasto ryżowe na głęboki rozgrzany tłuszcz, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto. Usmażone racuszki układać na ręczniku papierowym do odsączenia, posypać cukrem pudrem wymieszanym z mielonym cynamonem i podawać.