Racuchy z serkiem wiejskim

Racuchy z serkiem wiejskim
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Polecam na śniadanie, dzieciaki będą zachwycone.

Składniki

  • 1 serek wiejski
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • tłuszcz do smażenia (masło klarowane, olej kokosowy)

Przygotowanie

  1. W misce mieszamy serek wiejski z jajkami, mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym, cukrem oraz proszkiem do pieczenia.

  2. Następnie dodajemy mleko i mąkę pszenną. Mieszamy

  3. Placki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu.

  4. Smażymy z obydwu stron na złoto-brązowy kolor. Podajemy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

  7. ;-XD

  8. ;-d

Komentarze do przepisu (22)

slodkisentyment 10 kwietnia 2019
Pycha, u mnie też takie dania znikają w oka mgnieniu :)
Dolcevita-in-my-kitchen 10 kwietnia 2019
Racuchy jak marzenie! Rumiane, mieciutkie, pycha :-)
fafiatko 10 kwietnia 2019
Pysznosci! musze sprobowac!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 serek wiejski
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • tłuszcz do smażenia (masło klarowane, olej kokosowy)
Składniki