Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na słodkie śniadanie lub deser. Dzięki odrobinie sody po usmażeniu wychodzą niesamowicie lekkie i puszyste. Można je serwować na wiele różnych sposobów, np. z dodatkiem świeżych owoców lub domowego dżemu. Cudownie smakują polane płynnym miodem lub oprószone cukrem pudrem. Z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6814
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6814
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Składniki
Wszystkie składniki do przygotowania placuszków wyjmij godzinę przed zabraniem się do pracy (składniki powinny osiągnąć temperaturę pokojową).
Maślankę przelej do miski, wbij jedno jajko. Składniki połącz przy użyciu rózgi kuchennej.
Następnie dodaj mąkę, cukier, sodę i szczyptę soli. Składniki połącz ze sobą przy użyciu rózgi kuchennej (ciasto nie powinno mieć grudek).
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Placuszki smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym (tak pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu).
Racuchy podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!