Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 120
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 120
Składniki
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli przesiewam do miski. Wbijam jajka, dodaję cukier waniliowy, wlewam mleko. Składniki miksuję na gładkie ciasto.
Jablka myję, obieram, wykrawam gniazda nasienne. Owoce kroję w plasterki, a potem na kawałki. Dodaję je do ciasta i delikatnie mieszam. Dodaję trochę cynamonu. Przykrywam i odstawiam do lodówki na 30 minut.
Na patelni rozgrzewam trochę oleju. Nakładam łyżką porcję ciasta, formuując niewielkie placuszki. Smażę z obu stron. Posypuję cukrem pudrem.