Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne racuchy mojej teściowej.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Wykonanie: Marchewkę, dynię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka jajek oddzielić od białka i utrzeć z cukrem. Dodać starte warzywa, przyprawę do piernika, jogurt, sodę oczyszczoną, mąkę i całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek(z dodatkiem szczypty soli) Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną z dodatkiem domowej konfitury.