Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszankę na racuchy wsypujemy do miski, wlewamy mleko, dodajemy jajko oraz rozdrobnionego banana. Składniki mieszamy ze sobą łyżką lub trzepaczką rózgową. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie nakładamy porcje ciasta*.
* Porcja cista na jednego racuszka to dwie łyżki stołowe ciasta.
Racuszki pieczemy około 3 minuty z jednej strony, następnie odwracamy na drugą stronę przy użyciu silikonowej szpatułki i pieczemy jeszcze 2- 3 minutki lub do momentu zrumienienia. Upieczone racuszki wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i osączamy z tłuszczu.
Gorące racuszki podajemy z owocami pokrojonymi w plasterki i posypane cukrem pudrem.
Uwaga: Z podanych składników powstało 12 sztuk racuszków.
Smacznego.
Komentarze do przepisu (10)
*Przejdziesz do wersji klasycznej