Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziołowe masełka własnej produkcji pokochałam od pierwszej kromki :) Pomysł zaczerpnęłam znów od Agnieszki Maciąg ale kompozycje robię już dowolne. Tym razem masełko czosnkowo-bazyliowe.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Bazylię i szczypior drobno siekam. Masło wkładam do miseczki. Dorzucam pokrojone zioła. Przeciskam ząbek czosnku przez praskę i dodaję do masła. Dolewam oliwę i kilka kropel cytryny. Lekko solę.
Teraz widelcem dobrze wszystko zagniatam i mieszam do połączenia się wszystkich składników. Smaruję kromkę dobrego chleba i pałaszuję :)