Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem propozycja na placki z bananami. Placuszki są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis, jeżeli lubimy banany.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Składniki
Ciasto możemy przygotować mikserem, łyżką lub rózgą. Do miski wlewam kefir, dodaję jajka, cukier, sól, sodę i przez chwilę mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam tak żeby składniki się połączyły i nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Banany kroję na mniejsze kawałki i dodaję do ciasta. Dokładnie mieszam i smażę placki.
Smażenie placków: Na rozgrzany olej na patelni nakładam po około 2 łyżki ciasta na placek i smażę na niewielkim ogniu z każdej strony na lekko brązowy kolor. Usmażone zdejmuję na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placki z bananami są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa