Pyszna golonka

Pyszna golonka
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
moja mama nie lubi golonki, ale o dziwo tą zjadła :)

Składniki

  • 1 golonka
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie, papryka, czosnek, liść laurowy, ziele angielski
  • jałowiec,
  • 0,5 l. piwa

Przygotowanie

  1. Golonkę umyć i usunąć kość.
    Piwo zagrzać ale nie zagotować ze wszystkimi przyprawami, wystudzić.
    Golonkę przełożyć do piwa i odstawić na 3-4 dni.
    Następnie golonkę włożyć do szynkowaru. W garnku na dnie położyć ściereczkę, na której umieścić szynkowar, nalać wody i gotować 2,5 godziny w 80 stopniach. Szynkowar wystudzić, włożyć do lodówki najlepiej na noc, następnie gotową golonkę wyciągnąć z szynkowaru i można wcinać :) Smacznego

Komentarze do przepisu (15)

GREGORHSPEED 03 grudnia 2013
Muszę kupić ten szynkowar!!! Mniam!!!!
Konto usunięte 03 grudnia 2013
Wcale mamie się nie dziwię, też bym zjadła :)
Absolutnie przepyszne !!!
BEATA1978 03 grudnia 2013
Jeżeli nie mam szynkowaru to czym go zastąpić? Przepis super :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 golonka
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie, papryka, czosnek, liść laurowy, ziele angielski
  • jałowiec,
  • 0,5 l. piwa
Składniki