Puszysty omlet z brukselką

Puszysty omlet z brukselką
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Surii
Uwielbiam omlety :)

Składniki

  • 2 jajka
  • 5 szt brukselki
  • 1/2 małej cebuli
  • 3 łyżeczki groszku z puszki
  • 5 plasterków wędliny
  • ser mazzarella
  • natka pietruszki
  • zioła prowansalskie, sól
  • masło klarowane lub olej

Przygotowanie

  1. 1. Brukselkę ugotować al dente.
    2. Cebulę pokroić w piórka, wędlinę w kostkę, dodać groszek i zioła prowansalskie.
    3. Rozgrzać masło nałożyć składniki z punktu 2 na patelnię i podsmażyć chwilę.
    4. Dodać pokrojoną na 4 brukselkę.
    5. Wszystko zalać jajkami rozbełtanymi, doprawić solą. Posypać natką pietruszki i położyć plastry mozzarelli.
    6. Patelnię przykryć i smażyć na średnim ogniu przez ok 10 minut.


    Smacznego :)

Składniki
  • 2 jajka
  • 5 szt brukselki
  • 1/2 małej cebuli
  • 3 łyżeczki groszku z puszki
  • 5 plasterków wędliny
  • ser mazzarella
  • natka pietruszki
  • zioła prowansalskie, sól
  • masło klarowane lub olej
Składniki