Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smakowite, puszyste i szybkie racuchy z bananami. Racuchy można przygotować na śniadanie, podwieczorek lub smaczny deser. Polecam.
mikser, łyżka drewniana, miska szklana, patelnia do smażenia naleśników, nóż,
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę przesiać z dodatkiem sody oczyszczonej do szklanej miski , dodać żółtka , mleko zmiksować, następnie wmieszać łyżką drewnianą lub trzepaczką ubitą na sztywno pianę z białek. Banany obrać i rozgnieść widelcem na gładką masę, dodać do ciasta na racuchy i wymieszać. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano. Po usmażeniu oprószyć cukrem pudrem , ozdobić pokrojonym w plastry bananem i malinkami. Smacznego.
Puszyste racuszki z bananami gotowe do podania.
Przygotowanie ciasta.