Puszyste pancakes

Puszyste pancakes
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: sayloor
Z przepisu wychodzi około 6 sztuk puszystych naleśników w stylu amerykańskim :) Można podawać z syropem klonowym, ulubionym dżemem czy jogurtem naturalnym.

Składniki

  • 100g mąki ryżowej (może być pszenna)
  • 125ml maślanki lub mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy.

  2. Odczekać przynajmniej 10 minut przed wylewaniem ciasta na rozgrzaną patelnię.

Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 20 lutego 2019
Wyglądają wspaniale :-)
CookWithMe 20 lutego 2019
Smakowicie :)
Maudie 20 lutego 2019
Ale smakowite!!!!
Składniki
  • 100g mąki ryżowej (może być pszenna)
  • 125ml maślanki lub mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju
Składniki