Puszyste naleśniki

Puszyste naleśniki
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Delikatne, puszyste i niezwykle apetyczne naleśniki.

Składniki

  • Jajka kurze - 2 szt.
  • Cukier kryształ - 3 łyżki
  • Jogurt naturalny - 200 g
  • Budyń o smaku waniliowym - 60 g - 1 szt.
  • Mąka pszenna - 1 1/2 szklanki
  • Mleko - 1/2 szklanki
  • Olej - 4 łyżki
  • Serek biały - 250 g - kostka
  • Mandarynki - 3 szt.
  • Śmietana 18 % - 3 łyżeczki
  • Cukier puder - 2 łyżki + do posypania
  • Szczypta soli

Przygotowanie

  1. Jajka wybić dodać szczyptę soli oraz cukier kryształ ubić na puszysto. Dodać jogurt i budyń utrzeć robotem. Mąkę przesiać , dodać do utartych składników, mleko i dalej ucierać na końcu dodać olej. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję pozostawić aby odpoczęło.

  2. Patelnię rozgrzać , wlewać cienkim strumieniem rozprowadzając po patelni. Smażyć na rumiano z obu stron. Przewracać delikatnie gdyż są puszyste.

  3. Serek wymieszać z cukrem pudrem i śmietaną. Mandarynki obrać , zblendować. Naleśniki posmarować serkiem, nałożyć trochę musu mandarynkowego, złożyć naleśniki.

  4. Posypać po wierzchu cukrem pudrem, można polać sosem czekoladowym oraz dodać kleksa ze śmietany.

Składniki
  • Jajka kurze - 2 szt.
  • Cukier kryształ - 3 łyżki
  • Jogurt naturalny - 200 g
  • Budyń o smaku waniliowym - 60 g - 1 szt.
  • Mąka pszenna - 1 1/2 szklanki
  • Mleko - 1/2 szklanki
  • Olej - 4 łyżki
  • Serek biały - 250 g - kostka
  • Mandarynki - 3 szt.
  • Śmietana 18 % - 3 łyżeczki
  • Cukier puder - 2 łyżki + do posypania
  • Szczypta soli
Składniki