Pulchne racuchy

Pulchne racuchy
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Pyszne, delikatne, pulchne ;-)))

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • Ponadto:
  • masło lub olej do smażenia
  • cukier poder do posypania racuchów

Przygotowanie

  1. Mleko wlej do miski dodaj olej, aromat waniliowy i żółtka. Wszystko razem zamieszaj i dodaj przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeszce raz wszystko dokładnie zamieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z pozostałym ciastem.

  2. Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką ciasto, tak aby powstały niewielkie placki.

  3. Smaż z obu stron na złoto-brązowy kolor. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (10)

Nevermore 28 kwietnia 2018
Dzień dobry :D
Można poprosić, o dwie sztuki tak w południe? ;) Kolejna pychotka :)
Maudie 28 kwietnia 2018
Pycha!Uwielbiam racuszki a Twoje wyglądają cudownie:)
GREGORHSPEED 28 kwietnia 2018
Na śniadanie, idealne <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • Ponadto:
  • masło lub olej do smażenia
  • cukier poder do posypania racuchów
Składniki