Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszne i puszyste racuchy z truskawkami. Racuchy są bardzo smaczne, delikatne i wręcz rozpływające się w ustach ????. Polecam wypróbować przepis bo naprawdę warto.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Do miski przekładam wszystkie składniki na racuchy oprócz mąki i dokładnie mieszam, tak żeby składniki się połączyły (można użyć rózgi lub miksera). Następnie dodaję mąkę i mieszam tak żeby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję nie za gęstej śmietany. Dokładnie umyte i osuszone truskawki kroję na mniejsze kawałki i dodaję do ciasta. Dokładnie mieszam łyżką i smażę racuchy.
Na rozgrzany olej na patelni nakładam po około 2 łyżki ciasta na placek i smażę na niewielkim ogniu z każdej strony na lekko brązowy kolor. Usmażone zdejmuję na ręcznik papierowy żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Racuchy z truskawkami są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa