Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami

Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasiek189
Przepyszne śniadanie lub deser, dodające mnóstwo energii oraz dobrych składników odżywczych.

Składniki

  • 100 g ryżu brązowego
  • 2 jabłka
  • 200 g twarogu chudego
  • 60 g orzechów włoskich
  • pół łyżeczki cynamonu
  • dosłodzić wedle uznania

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy i ostudzamy.

  2. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy kruszymy lub zostawiamy w całości do dodania na koniec.

  3. Do miski wrzucamy ryż, jabłka (zostawić parę do ozdoby na wierzch), twaróg, cynamon, pokruszone orzechy i dosładzamy wedle uznania (ja nie słodzę, bo dla mnie same jabłka są już dość słodkie). Wszystkie składniki miksujemy np. blenderem ręcznym.

  4. Powstałą masę przekładamy do misek, dodajemy jabłko i ewentualne orzechy w całości.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 25 listopada 2017
Pycha na śniadanko, ale to już wiesz ;)
Składniki
  • 100 g ryżu brązowego
  • 2 jabłka
  • 200 g twarogu chudego
  • 60 g orzechów włoskich
  • pół łyżeczki cynamonu
  • dosłodzić wedle uznania
Składniki