Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się by śniadanie było pożywne może nie zbyt wcześnie ale bardzo dobre. I właśnie dzisiaj taki przepis.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Na początku przygotowujemy jajka tak, by łyło około 2 jajka na osobę.
Następnie kroimy boczek wędzony. Ja lubię trochę większe kawałki, by było czuć smak boczku.
Na patelnię kładziemy masło oraz wlewamy olej. Podgrzewamy te dwa składniki i dodajemy na początek boczek. Smażymy boczek, aż się zarumieni.
Jak boczek jest zruminiony dodajemy jajka. Solimy, pieprzymy i mieszamy.
I tak oto mamy wykwintne śniadanko po francusku zwane "œufs brouillés" a po polsku jajecznica z boczkiem na maśle. Smacznego