Pomidorowa pasta z makreli

Pomidorowa pasta z makreli
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Pomidorowa pasta z makreli

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Makrelę dokładnie obieramy z ości i skóry, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę cebulę i ogórek, koncentrat, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy. Jeżeli macie ochotę, możecie do kanapek z pastą dołożyć dodatkowo koperek.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 27 października 2017
Pysznie i pożywnie <3
Nevermore 27 października 2017
Mnnniaaaammm, super rzecz i nie tylko na kanapki xD
Składniki
  • 1 wędzona makrela
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
Składniki