Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do kanapek :) Smak mojego dzieciństwa :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 820
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 820
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Mięso mielone mieszamy z gorczycą, czosnkiem (przeciśniętym przez praskę), sola i pieprzem.
Przygotowana masę miesną przekładamy do słoików (farsz ma stanowić 2/3 objetości słoika).. Dno dużego garnka wykładamy gazetami, wkładamy słoiki, wlewamy wodę. Od momentu zagotowania wody gotujemy na małym ogniu przez dwie godziny.
Po ugotowaniu wyciągamy słoiki i układamy wieczkiem w dół, zeby zaciągnęły. Smaacznego :)