Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wykorzystać serek wiejski, gdy nie mamy ochotę wyjeść go po prostu łyżeczką? Najlepiej zrobić placuszki! Proste i szybkie w przygotowaniu, idealny pomysł na pożywne i ciepłe śniadanie. Polecam! :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Oddzielamy biało od żółtka. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Odstawiamy. Żółtko, serek wraz ze śmietanką, cukier (fruktozę), mleko i mąkę mieszamy łyżką do powstania jednolitej masy. Dodajemy białko i delikatnie mieszamy. Smażymy na tłuszczu (u mnie olej kokosowy) na rumiano z dwóch stron. Podajemy z owocami, dżemami, konfiturami lub czekoladą. Smacznego! :)