Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śniadanko :) Przepraszam za marną jakość zdjęć ale aparat odmówił posłuszeństwa, a te robiłam telefonem :D Mimo to chcę te placuszki wam polecić bo są smaczne, puszyste, białe (chociaż na zdjęciach tego nie widać) z dodatkiem bitej śmietany mniam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, dodajemy mąkę, olej, mleko i mąkę ryżową delikatnie łączymy. Na patelnię nie przywierającą wykładamy po łyżce naszego ciasta i pieczemy około 1 minuty z każdej strony. Jak nie mamy takiej patelni możemy nanosić cienką warstwę oleju za pomocą pędzelka. Upieczone placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z bitą śmietaną i tartą białą czekoladą.
Smacznego :)