Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste z dodatkiem aromatycznych jesiennych owoców. Placuszki z jabłkami na jogurcie to propozycja na śniadanie, która zasmakuje każdemu. Koniecznie użyj do nich świeżych, polskich jabłek oraz porządnej szczypty cynamonu. Sprawdź, jak łatwo zrobić ten przepis.
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 437
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 437
Składniki
Zacznij od umycia jajek w gorącej wodzie, wysusz je i wbij do miski. Dodaj do nich jogurt grecki, olej rzepakowy i dokładnie wymieszaj.
Przesiej mąkę do drugiej miski, wsyp proszek do pieczenia, sodę, cukier puder i cukier waniliowy. Wszystko wymieszaj, a następnie wsyp do miski z mokrymi składnikami. Połącz wszystko, aby powstała jednolita masa.
Jabłka umyj, obierz i pokrój w talarki. Obficie posyp je cynamonem, a następnie wrzuć do masy.
Patelnię mocno rozgrzej, możesz wlać na nią odrobinę oleju. Smaż placki z dwóch, aż urosną i będą miały złoty kolor.
Placki podawaj z jogurtem, odrobiną miodu oraz dekorację z listków mięty.