Placuszki twarogowo bananowe z nutą lawendy

Placuszki twarogowo bananowe z nutą lawendy
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: DoktorGosia
Proste i pyszne placuszki śniadaniowe. Zapewniają dawkę pozytywnej energii, wartości odżywczych i smaku. Są delikatne, puszyste i niebywale smaczne:). Znikają z talerza niemal natychmiast:)

Składniki

  • Twaróg
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • Pół szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 dojrzałe banany
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Łyżka miodu
  • Łyżeczka pasty waniliowej
  • Łyżka syropu z lawendy
  • Jogurt naturalny

Przygotowanie

  1. Do miski włóż twaróg, mąkę, proszek do pieczenia, banana i miód oraz syrop z lawendy.

    Banana rozgnieć widelcem. Dodaj jogurt i wszystko wymieszaj.

  2. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Nie przejmuj się grudkami bananów, czy twarogu. Posyp całość cynamonem i wlej do ciasta dwie łyżki oleju.

  3. Na rozgrzanej patelni układamy placuszki i smażymy do zarumienienia.

  4. Placuszki serwujemy z odrobiną syropu z lawendy i jogurtem z miodem.

    Smacznego:)

Składniki
  • Twaróg
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • Pół szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 dojrzałe banany
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Łyżka miodu
  • Łyżeczka pasty waniliowej
  • Łyżka syropu z lawendy
  • Jogurt naturalny
Składniki