Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie śniadanie dla tych którzy dbają o zdrowy styl życia :) To jest fit!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Składniki
Jabłko ścieramy na tarce na grubych oczkach. Odsączamy sok.
Ubijamy białka.
Żółtko, serek twarożkowy, zmielone otręby, słodzik i cynamon mieszamy w misce. Dodajemy starte jabłko. Mieszamy.
Następnie dodajemy do tego ubite białko. Powoli i delikatnie. Mieszamy na jednolitą masę.
Na patelni beztłuszczowej rozsmarowujemy ręcznikiem papierowym kroplę oleju czapkowego albo kokosowego.
Smażymy placuszki z jednej łyżki, z obu stron, na rumiano.
Przygotowujemy dipy: jogurt naturalny mieszamy ze słodzikiem (można dodać listki miętki), owoce blenderujemy.
Placuszki podajemy z dipami