Placuszki na kefirze z jabłkiem

Placuszki na kefirze z jabłkiem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ania1408
Idealne na śniadanie :)

Składniki

  • 400 ml kefiru
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżka cukru
  • 2 jabłka
  • cynamon
  • 2-2,5 szklanki mąki
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy i kroimy na plasterki.

  2. Do miski wlewamy kefir. Następnie dodajemy jajko, cukier, sodę i cynamon. Mieszamy wszystko bardzo dokładnie. Dodajemy stopniowo mąkę. Na koniec dodajemy pokrojone jabłka i dokładnie mieszamy.

  3. 3. Smażymy na oleju z 2 stron aż placuszki ładnie się zarumienią.
    Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (6)

Kate85 19 stycznia 2018
Ale pyszności!! Mega cudowne :)
Ewa_G 19 stycznia 2018
Ale apetycznie wyglądają:)
pola55 20 stycznia 2018
A nie odwrotnie?... dodajemy mąkę, dokładnie wszystko mieszamy, a na koniec dodajemy jabłka
No bo jak... Czytaj całość »
A nie odwrotnie?... dodajemy mąkę, dokładnie wszystko mieszamy, a na koniec dodajemy jabłka
No bo jak połączyć mąkę z pozostałymi składnikami, kiedy w nich mamy już pokrojone w plastry jabłka
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 ml kefiru
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżka cukru
  • 2 jabłka
  • cynamon
  • 2-2,5 szklanki mąki
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Składniki