W misce wymieszać: maślankę, żółtko, miód, olej, nasionka z laski w., i wymieszać krótko mikserem. Dodać mąkę, proszek i ponownie wymieszać mikserem.
Białko ubić na sztywną pianę, dodać do masy i wymieszaj łyżką.
Na rozgrzaną, suchą patelnię nalewać łyżką porcje ciasta, po kilku sekundach malutką łyżeczką nakrapiać uszka i od razu gdy tylko pojawią się na placku pęcherzyki, przewrócić go na drugą stronę za pomocą szpatułki. Obsmażać tylko do zrumienienia.
Komentarze do przepisu (3)
Też były smaczne, a dzieciaki uśmiechnięte od ucha do ucha :)
Trochę śmietanki z dodatkiem czegoś słodkiego oraz jakieś fajne owoce i wyjdzie... Czytaj całość »
Trochę śmietanki z dodatkiem czegoś słodkiego oraz jakieś fajne owoce i wyjdzie świetnie :)