Placuszki bananowe polane miodem

Placuszki bananowe polane miodem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Delikatne placuszki podawane na ciepło,nadają się zarówno na śniadanie jak i podwieczorek.

Składniki

  • 5 bananów
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 2 łyżki miodu do polania placuszków

Przygotowanie

  1. Banany obieramy i rozgniatamy w misce przy pomocy widelca.

  2. Żółtak oddzielamy od białek.
    Białka ubijamy na sztywno.
    Do bananów dodajemy żółtka,2 łyżki mąki i białka ubite,mieszamy delikatnie.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki nakładając przy pomocy łyżki tak jak na racuszki,smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Osuszamy na ręczniku papierowym.
    W rondlu rozpuszczamy miód i polewamy placuszki.
    Najlepiej podawać na ciepło.


    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

BEATA1978 19 stycznia 2015
Bardzo lubię banany, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam. Muszą być pyszne :)
monikagotuje 19 stycznia 2015
Są pyszne,dziękuje:)
Futka 20 stycznia 2015
Świetne i pomysłowe te Twoje placuszki - pychotki! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 5 bananów
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 2 łyżki miodu do polania placuszków
Składniki