Placki ziemniaczano-owsiane

Placki ziemniaczano-owsiane
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Aromatyczne i smaczne placuszki na śniadanie.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Ziemniaki obrać, zetrzeć i zlać nadmiar soku. Następnie dodać płatki owsiane, jaja, majeranek, sodę i sól. Smażyć placki na rozgrzanym oleju. Podawać ze śmietaną lub z rybą w pomidorach.

Komentarze do przepisu (1)

bozenkamaria 01 sierpnia 2016
żeby uniknąć glutenu (po co go dokładać?) dołożyłam mąki kokosowej ( nie za dużo, bo mocno za chwilę... Czytaj całość »
żeby uniknąć glutenu (po co go dokładać?) dołożyłam mąki kokosowej ( nie za dużo, bo mocno za chwilę spulchni ciasto) i bez sody!! Trzeba jeść zdrowo. Nie ucieram ziemniaków, ale wrzucam do blendera z cebulą i jajkiem.Mąki dodaję w misce Tak jest szybciej. Placki kłaść wielkości racuszków bo się łamią, ale są super z jogurtem, pieprzem, odrobina soli. nie czuć praktycznie mąki kokosowej. Smacznego!
Składniki