Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z pieczarkami i filetem z kurczaka w garnku
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 169
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Surowe ziemniaki zmielić, dodać jajko, 2 łyżki. mąka czosnkowa, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy usmażyć naleśniki. Pieczarki i filety pokrój w plastry, zetrzyj marchewki w kostkę i zetrzyj na tarce. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażyć grzyby, dodać marchewkę, cebulę i smażyć do miękkości. Na koniec dodaj 2 łyżki. śmietana, sól, pieprz, czosnek do smaku. W garnku układamy gotowe naleśniki i pieczarki z grzybami. Przykryj pokrywkami i wstaw do piekarnika na 20 minut.