Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą.

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Bardzo smaczne chrupiące placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. :)

Składniki

  • ziemniaki 8 szt
  • kiszona kapusta (odciśnięta z soku) 30 dag
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • 1 małą cebulę
  • sól,pieprz, majeranek do smaku

Przygotowanie

  1. Potrzebne składniki.

  2. Ziemniaki trzemy na pulpę.

  3. Kapustę podsmażamy z cebulą na patelni.

  4. Do startych ziemniaków wbijamy 3 jajka, dodajemy podsmażoną kapustę, startą cebulę, sól, przyprawy i podczas mieszania dodajemy skrobię ziemniaczaną.

  5. Gotowe ciasto na placki.

  6. Smażymy na gorącej patelni, na oleju, z obu stron na rumiany kolor.

  7. Osączamy usmażone placki z tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Podajemy z gęstą śmietaną.

    Smacznego :)

Składniki
  • ziemniaki 8 szt
  • kiszona kapusta (odciśnięta z soku) 30 dag
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • 1 małą cebulę
  • sól,pieprz, majeranek do smaku
Składniki