Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z kajecika Mamy. Dlaczego placki ziemniaczane, skoro ziemniaki są tu tylko dodatkiem - nie mam pojęcia. I dlaczego po bawarsku, też nie wiem - może przez dodatek kiełbasy. Ale mniejsza o sens nazwy, grunt, że te placuszki są naprawdę pyszne na śniadanie czy kolację! :)
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 74
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2281
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 273
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1630
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 74
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2281
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 273
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1630
Składniki
Z mąki, wody, mleka, jajek i oleju przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy do tego starte ziemniaki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Kiełbasę również kroimy w kostkę i podsmażamy. Jedno i drugie trochę studzimy, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Placuszki smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z keczupem lub śmietaną i natką pietruszki. Smacznego!!!!