Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki którym trudno się oprzeć, puszyste, delikatne, z lekko wyczuwalnym smakiem kokosa. Dodatek jabłka sprawia że są jeszcze bardziej wilgotne.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Jogurt i jajka mieszamy na jednolitą masę, następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mamy uzyskać konsystencję dość gęstej śmietany. Mąki nie dodajemy zbyt dużo, w plackach powinien być wyczuwalny smak jogurtu. Na koniec dodajemy jabłko starte na dużych oczkach. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.