Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu placki z gruszkami, siemieniem i sokiem malinowym. Idealne dla dzieci na śniadanie.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4802
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4802
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Do miski wbijamy jajka, rozkłócamy. Dodajemy mąkę, mleko, sok i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Gruszkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do masy wraz z siemieniem. Mieszamy. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Wykładamy łyżką masę, tworząc zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego ;)