Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone bez tłuszczu. Placki makowo-kokosowe doskonale smakują z jogurtem naturalnym i dżemem lub konfiturą.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34454
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34454
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Składniki
Porcja na około 10 placków. Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kawy. Oczyszczamy młynek i mielimy drobny cukier z suchym makiem. Do głębszego pojemnika wbijamy jajka, dolewamy mleko i lekko roztrzepujemy. Następnie dodajemy zmielony kokos, cukier z makiem i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Placki smażymy z obu stron na lekko rozgrzanej suchej patelni do przyrumienienia. Podajemy z kleksem jogurtu i dżemu.