Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i bardzo proste w wykonaniu. Idealne na śniadanie czy deser. Warto zrobić, ponieważ sezon na truskawki niestety się kończy.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski dodaję jogurt, mąkę, proszek do pieczenia, jajko i cukier. Całość miksuję na gładką masę. Truskawki kroję w kostkę i dodaję do ciasta. Całość mieszam delikatnie łyżką. Na rozgrzany olej wykładam do łyżce ciasta. Placki smażę do zrumienia z obu stron. Podaję z miodem i truskawkami.