Placki bananowe z mąką ryżową

Placki bananowe z mąką ryżową
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Nemezja
Placki z banana i bezglutenowej mąki ryżowej to idealne danie na zdrowe śniadanie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Banany pokroić na mniejsze kawałki i rozgnieść je widelcem, jajka zaś roztrzepać z mąką ryżową i proszkiem do pieczenia.

  2. Połączyć roztrzepane jajka z bananami i wszystko wymieszać. Masa może zawierać małe kawałeczki banana, które rozpuszczą się, w czasie smażenia.

  3. Placuszki smażyć na średnio rozgrzanej patelni z minimalną ilością tłuszczu (tylko smarować nim patelnię).
    Ilość placuszków zależy od wielkości i grubości porcji smażonych placków.

Komentarze do przepisu (2)

jagodamaj11 05 lipca 2017
muszę spróbować :)
Nemezja 05 lipca 2017
Polecam :)
Składniki
Składniki